masszázs

Thai masszázs

thai masszázs

A Thai masszázs egy több évszázados múltra visszatekintő, a hagyományokon alapuló, távol-keleti masszázs. Az európai masszázs fajták és a Thai masszázs közötti alapvető eltérés, hogy a Thai masszázs nem használ olajat, vagy krémet, továbbá a Thai masszázs nem az izmokat, hanem az akupresszúrás pontokat ingerli nyomásos technikával, masszázsruhán keresztül. Az egész testen alkalmazott Thai masszázsnak sajátos koreográfiája van.

A Thai masszázs filozófiája szerint a masszőrnek és a vendégnek egy szinten kell lennie, ezért a Thai masszázs végrehajtására a földön kerül sor. Ez gyakorlati okokból is nagyon jó, mert a nyers izomerő helyett a masszőr a testsúlyát és a technikai képzettségét használhatja. A Thai masszázs egy-, másfél óra hosszan tart, a test teljes átmasszírozásával, melynak során helyreáll a testi és lelki egyensúly.
Néhány megbetegedés esetén a Thai masszázs igen jótékony hatással bír, például: asztma, székrekedés, vállmerevedés, szívinfarktus rehabilitációja, agyvérzés után a végtagok mozgékonyságának helyreállítása során.
Az európai masszázs esetében az izomzat megdolgozása a fő cél, a Thai masszázs a test erővonalai mentén végrehajtott ritmikus akupresszúrás nyomásokkal a test energiáit aktivizálja. A Thai msszázs az egész testre kiterjed, a lábujjaktól az ember feje búbjáig. A masszőrök a talpukat, könyöküket és a térdüket is használják a masszázs során.