masszázs

nyirokmasszázs

nyirokmasszázs

Manapság a táplálékkal bevitt méreganyagok, vegyszerek, tartósítószerek 15-20-szor jobban leterhelik az immunrendszert, mint 50 évvel ezelőtt. Nem véletlen, hogy egyre inkább növekszik az allergiás, rákos megbetegedések, és a cellulites problémák száma, mely egyenes arányban áll a szervezetben lerakódott salakanyagok mennyiségével. Egészségünket nagymértékben befolyásolja, hogy milyen állapotban van az immunrendszerünk és megfelelő-e szervezetünk nyirokkeringése.
Az erős immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése képezi. A nyirokcsomó a szervezet első védelmi vonala. Ezen kívül immunrendszerünk fontos szervei még a lép, a csecsemőmirigy, a mandulák, a vékony- és vastagbél, valamint a féregnyúlvány.


primer nyiroködéma

A primer nyiroködéma fejlődési rendellenesség. A normálisnál fejletlenebb, vagy kórósan tág nyirokerek képtelenek a megfelelő funkcióra, a nyirokköteles folyadék elszállítására. Ez a folyadék a végtagokban megreked, ami a végtagok duzzadásához vezet.


szekunder nyiroködéma

A szekunder formáknál az ép nyirokrendszert ért különféle károsodások vezetnek nyirok pangáshoz.


A nyirokmasszázs kezelés időtartama: 1,5 óra

hatásmechanizmusa:

A nyirokmasszázs során a bőr és a kötőszövet masszírozásával aktiváljuk a nyirokrendszert. Lehetőséget adunka a testnek a felhalmozott mérgek, salakanyagok gyorsabb kiválasztására. Elvezeti a nyirok folyadékot. Csökkenti a szöveti ödémákat. Mérséklődik a nyomás miatti fájdalom, feszülés. A nyirokmasszázs élénkíti a nyirokrendszer működését és a vérkeringést. Aktiválja az immunrendszert és a sejtanyagcsere folyamatokat. Fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba. Hat a vénákra is. Általánosan közérzetjavító. Relaxál testi, idegi, agyi szinten. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Mérsékli a cellulitot.